Solskjerming kan være et verktøy for strømsparing

Vi tenker kanskje ofte på solskjerming som en måte å beskytte oss mot solens stråler, bevare vår personlige komfort eller som en estetisk tilføyelse til hjemmet. Men visste du at riktig bruk av solskjerming også kan redusere strømregningen din? I dette blogginnlegget skal vi se nærmere på hvor mye strøm du faktisk kan spare med riktig bruk av solskjerming, som for eksempel plissegardiner, persienner og markiser.

Hvordan fungerer det?

Solstrålene varmer opp overflaten de treffer. I et hjem uten solskjerming kan dette føre til at innendørstemperaturen øker, spesielt om sommeren. Resultatet er ofte økt bruk av klimaanlegg og vifter for å holde temperaturen behagelig, noe som kan resultere i en heftig strømregning.

Solskjerming kan redusere mengden sollys som kommer inn i hjemmet, noe som kan holde det kjøligere og dermed redusere behovet for kjøling.

Bruken av solskjerming om vinteren

Selv om det kan virke motintuitivt, er det faktisk en fordel å åpne solskjermingen og la vintersolen varme opp hjemmet ditt. Dette kan være en naturlig måte å spare strøm på, spesielt når dagene blir lengre og solen står høyere på himmelen.

Et naturlig klimaanlegg

Med de stigende strømprisene vi opplevde i 2022, blir det stadig mer kostbart å benytte klimaanlegg for å regulere temperaturen i huset. Innvendig solskjerming, som Dobbel Plissegardin, kan være svært nyttig. Den har en isolerende effekt og er svært effektiv mot både varmetap og uønsket høy temperatur.

Hvilke produkter skal du velge?

Uansett om du foretrekker markiser, pergola, screens eller utvendige persienner, gir utvendig solskjerming omtrent den samme graden av varmebeskyttelse. For vinteren kan innvendige løsninger som plissegardiner gi ekstra isolasjon, uten å begrense dagslyset som kommer inn.

Konklusjon

Å spare strøm og redusere kostnadene trenger ikke å være komplisert eller dyrt. En enkel, men effektiv løsning kan være så nær som vinduet ditt. Solskjerming er en smart investering som kan hjelpe deg å møte utfordringene vi står overfor, fra strømkriser til klimaendringer.

For mer informasjon, inkludert et uforpliktende pristilbud, kan du kontakte Far&Sun Solskjerming for en gratis befaring. Vi tar ansvar for målene, så du kan føle deg trygg på din investering.