FRA ELEGANSE TIL EFFEKTIVITET

 

Når solens stråler bryter gjennom vinduene og varmer opp rommet, er det lett å ta de moderne løsningene for solskjerming for gitt. Men solskjerming har en fascinerende historie som strekker seg over flere århundrer og kulturer. La oss dykke ned i denne reisen fra fortidens enkle løsninger til dagens teknologiske vidundere.

Antikken og solskjermingens røtter

Solskjerming er ikke et nytt konsept. I antikke sivilisasjoner som Egypt og Roma ble tunge stoffdraperier brukt til å skjerme interiøret mot solens brennende varme. Romerne, kjent for sin ingeniørkunst, designet også persienner av tre for å holde interiøret svalt.

Middelalderen: Mer enn bare skjerming

I middelalderen fungerte solskjerming også som et statussymbol. Rike handelsmenn og adelen hadde tungt broderte gardiner som ikke bare beskyttet mot solen, men også viste deres rikdom og status.

Den industrielle revolusjon: Fødselen av moderne persienner

På 1800-tallet, med den industrielle revolusjon, begynte masseproduksjonen av persienner. Disse ble populære i både Europa og Amerika, spesielt i kontorbygninger der de tilbød en effektiv måte å kontrollere lys og varme på.

Moderne tider: Teknologi møter design

Med fremveksten av moderne teknologi har solskjerming gått fra å være rent funksjonell til å bli en integrert del av interiørdesign. Fra automatiserte rullegardiner til plisségardiner med forskjellige teksturer og mønstre, valgmulighetene er nesten uendelige. Samtidig har den teknologiske utviklingen gjort det mulig å styre disse løsningene med et enkelt klikk eller selv via smarttelefonen.

Framtiden: Hva bringer den med seg?

Som med alle ting vil solskjerming fortsette å utvikle seg. Med fokus på bærekraft og energieffektivitet, kan vi forvente å se produkter som automatisk tilpasser seg etter solens posisjon, eller materialer som hjelper med energisparing i hjemmet.

Far & Sun har flere produkter som ligger helt i fronten av teknologi innen solskjerming. Blant annet «elektrokromatisk film» eller «smartfilm» til glassruter. Når strøm tilføres, endrer glasset opasitet, fra å være gjennomsiktig til å bli ugjennomsiktig eller tåkete. Dette gjør det mulig å skifte mellom privatliv og klar sikt med et enkelt tastetrykk. Effekten bruker banebrytende teknologier som væskekristaller, elektrokromatiske materialer og polymerdispergerte væskekristaller.